Szerencsémre mondhatom, van egy szupernagyi a családban akinek a kert az élete. Sok-sok finom zöldség és gyümölcs terem ott, így hát egy kis beszerző akció is történt a hétvégén, mégis mi az, amivel ezt az új életmódot kezdjem.
Elsőként olyan ételre gondoltam, amit amúgy is szoktam készíteni, maximum kicsit felturbózom, hogy laktatóbbá váljon. No de ezt megelőzően még vasárnap megsütöttem életem első gluténmentes kenyerét, ami az kell hogy mondjam, egészen finomra sikeredett. Pirítva eszem, így inkább hasonlít lisztes társaira, de kellemes ízvilág fogadott.

Október elseje tehát a kezdete ennek az életmódnak, és be kell, hogy valljam, ha itt lesznek az ünnepek, én bizony fogok falni sütit is és húst is, de csak azalatt a pár nap alatt.
Térjünk a tegnapi, október 1-i napomhoz, mit ettem és hogy készítettem el.

2018.10.01.
Reggeli: gluténmentes pirított kenyér fűszeres avokádókrémmel

A kenyér a Glutenix lisztkeverékéből készült, mindent a leírásnak megfelelően csináltam. Nekem annyi könnyebbségem van, hogy rendelkezem kenyérsütőgéppel, így a hozzávalókat csak "összedobom", majd a piszkos munkát a gép elvégzi.

Avokádókrém pedig rém egyszerű történet. Miután félbevágtam és kikanalaztam a belsejét, egy villa segítségével összenyomkodtam, tettem hozzá ízlés szerint borsot, sót és egy kevés csili paprika őrleményt, és voilá, kész a reggeli.
 

A kávé illatáról pedig kétség kívül nem tudok lemondani, így azt kókusztejjel fogyasztottam.
Be kell hogy valljam, kopogott a szemem 2 óra múlva, de mivel korábban már tartottam diétákat, így biztosra vettem a maradék 1-2 óra simán eltelik, főleg hogy van egy togyogó a házban. :-)

Ebéd: előfőzött majd pirított spenótos cékla dióval

Hozzávalók:
4 közepes fej cékla, amit érdemes előző este megfőzni kb 1,5 órán keresztül
2 marék friss spenótlevél
1 marék dió

bors
fokhagyma
kókuszzsír


Az előzőleg megfőzőtt céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd kb. fél e.k. kókuszzsíron elkezdjük pirítani. Levet folyamatosan fog ereszteni, de egy idő után ez szépen elfő.


Amikor már érezzük a kissé édeskés cékla illatát, rádobjuk a két marék spenótlevelet és összerottyasztjuk őket.
Ezután jöhet az apró darabokra tört dió, majd tálalhatjuk is.


Ez az az étel, ami tényleg telít, energiával tölt fel, szinte késő estig észre sem vettem, hogy éhes vagyok.

Vacsora: ez most nem lett túl fantáziadús, ugyanis egy szál sárgarépát és egy almát lakmároztam kis marék pisztáciával egybekötve. (A mag tilalmat nem tudom megállni, imádom a magokat)

Nos, ez volt a hétfői menüm, a mai nap jóval kreatívabb voltam, így azzal jelentkezem hamarosan.

Jó étvágyat!